Creatieve Ruimte

Vanaf januari is het eindelijk zo ver. Iwi zal gezamenlijk met Buurtcentrum Sterrenzicht starten met het project “creatieve ruimte”. Het project is er om mensen uit de buurt een plek te geven waar zij gezamenlijk naar toe kunnen gaan. Dit gaan wij door middel van het uitvoeren van leuke activiteiten. De activiteiten kunnen te maken hebben met taal (Nederlandse of Arabische lessen), koken (workshops, lessen), kunst (schilderen, tekenen) of iets creatief (naaien, bloemschikken). Om alvast kennis te maken met dit project kunt u woensdag 19 december langskomen bij Buurtcentrum Sterrenzicht.

Om het project succesvol te laten verlopen vragen wij graag feedback van de buurtbewoners. U kunt ideeën aan ons doorgeven over wat u graag zou willen doen. Daarnaast kunt u ook een voorkeur geven bij welke leeftijd u graag meer activiteiten wilt zien. Denk hierbij aan jonge kinderen, studenten, volwassenen of ouderen. Dit kan via een enquête die ingeleverd kan worden bij Buurtcentrum Sterrenzicht in een doos bij de bar of door langs te komen en te praten met iemand van Iwi. Dus weet u iets leuks of heeft u ergens zin in? Dan kunt u dat aan ons doorgeven.

Een paar voorbeelden van activiteiten die aangeboden worden, zijn:

  • Cursussen Nederlands
  • Cursussen Arabisch
  • Creatieve activiteiten voor kinderen
  • Kunst workshops
  • Familie Acro Yoga

19 december zullen wij een middag invullen met activiteiten voor kinderen, zodat we alvast kennis met de buurt kunnen maken. Er zullen twee activiteiten aangeboden worden. Om 15:00 zullen we starten met bloemschikken. Er zal een kerststukje gemaakt worden die thuis ergens neergezet kan worden of als een cadeau aan iemand geven. Om 16:30 zal er een cursus Pollock gegeven worden. Pollock was een schilder die op een speciale manier zijn schilderijen maakte, namelijk door met verf te gooien. Altijd al eens als een schilder willen werken of gewoon zin om met verf te gooien? Dan is nu jouw kans. Geef je op voor 19 december om mee te kunnen doen aan 1 of beide activiteiten bij Buurtcentrum Sterrenzicht.

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/09/29/12/04/craft-2798848_960_720.jpg

Iwi Center

Iwi is growing the possibility of spaces in Utrecht, designed to flexibly fit many different types of activity. Inviting small businesses and individuals into the fold.